vr. sep 24th, 2021

Als jij in de avond jouw hond uitlaat, kan het zijn dat niemand jouw hond kan zien doordat het donker is. Dit kan tot vervelende situaties leiden en om deze situaties te voorkomen, is het handig om attributen voor jouw hond aan te schaffen. Deze attributen zorgen ervoor dat iedereen jouw hond ziet in het donker.

Hondenlampje 

Een hondenlampje is bedoeld om aan de halsband van jouw hond vast te maken. Met behulp van dit lampje loopt jouw hondje voortaan veilig over donkere straten. Het gebruik van dit lampje is zeer eenvoudig, met 1 klik op het lampje is die aan. Als je weer terug bent van het wandelen, kun je het lampje weer uit doen. Het is slim om dit lampje aan de halsband te laten hangen zodat je dit ook niet kunt vergeten. Het fijne aan dit lampje is dat de hond niet door heeft dat die een lampje met zich mee brengt. Het dier heeft er namelijk helemaal geen last van. 

 

Er zijn verschillende soorten lampjes waaruit jij kan kiezen. De lampen bestaan uit verschillende vormen, maten en kleuren. In principe verschillen de lampjes niet erg van elkaar, ze hebben allemaal dezelfde doel. Het is niet zo dat de ene lamp per se beter is dan de andere lamp. Je kunt dus zelf op zoek gaan naar een lampje waaraan jij de voorkeur geeft. Op basis waarvan je deze keuze maakt mag je volledig zelf beslissen.

Reflecterende jas voor jouw hond

Het is erg belangrijk dat je hond in het donker goed zichtbaar is, maar het is per persoon verschillend op welke manier zij dit doen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die ervoor kiezen om hun hond een reflecterende jas aan te trekken. Dat is een goede manier om je hond beter zichtbaar te maken in het donker. Het is namelijk zo dat dit soort jassen licht gaan geven in het donker. Uiteraard is het niet zo dat ze vanzelf licht gaan geven, maar wanneer hier een beetje licht op schijnt, wordt dit gereflecteerd. Dit is erg handig voor mensen die vaak met hun hond door een semi-donkere omgeving lopen. Op die manier weten zij namelijk zeker dat een automobilist die hen tegemoet komt rijden goed kan zien dat er een hond aan de kant van de weg loopt. 

 

Naast het feit dat je hond beter zichtbaar is in het donker, is het voor de hond zelf ook fijn om een reflecterende jas te dragen. Dit komt doordat veel honden het koud krijgen wanneer zij in de winter worden uitgelaten. Het is namelijk zo dat honden met een dunne vacht eigenlijk onvoldoende beschermd zijn tegen de lage temperaturen die in de winter vrij normaal zijn in Nederland.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *