vr. sep 24th, 2021
mecklenburg vorpommern

Mecklenburg Vorpommern is een deelstaat in het noordoosten van Duitsland. De oppervlakte is 23.180 vierkante kilometer en er wonen ongeveer 1,6 miljoen mensen in deze deelstaat. Het is hiermee de dunbevolkste deelstaat van de Bondsrepubliek. De hoofdstad is Schwerin en het is in het noorden begrensd door de Oostzee. Grotere steden zijn Rostock, Schwerin, Stralsund, Greifswald, Wismar en Neubrandenburg.

mecklenburg vorpommern

Natuur en water

Natuur en water liefhebbers zullen verliefd worden op Mecklenburg Vorpommern. De Mecklenburgische Seenplatte is het grootste merengebied van Duitsland. Ook is er een flinke strook van de Duitse Oostzeekust te vinden in deze deelstaat. Er zijn oneindige zandstranden met super helder water en een zuivere, frisse lucht. Dit zorgt voor enorm veel vakantiegangers in vooral de zomer. Als je wat meer naar het binnenland trekt, zijn er heuvelachtige landen met riviertjes en meren te vinden. Aan water is er zeker geen gebrek.

Bezienswaardigheden

Er is een groot zoetwater aquarium met inheemse vissoorten te vinden in deze deelstaat, het Müritzeum. Je kunt daar onder water kijken zonder duikbril en snorkel. Het is alsof je zelf door het water gaat zwemmen en de blauwe onderwaterwereld kan zien. Er is ook een Renaissancekasteel van Güstrow waar het werk van Italiaanse en onze Nederlandse bouwmeesters wordt gekoesterd. Aan de Oostzeekust is het Hanzestadje Wismar te vinden met haar marktplein. In het Freilichtmuseum is te zien hoe het leven op een boerenhoeve bin vorige eeuw eruitzag. dit is een openluchtmuseum dat erg populair is bij toeristen.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *