vr. sep 24th, 2021

Nederland heeft zo veel moois te bieden. Er is veel te ontdekken ook voor ons als Nederlanders. Voor een leuk weekendje weg of een vakantie zijn er veel plekken in Nederland die geschikt zijn. Vaak komen we alleen in de gebieden die we al kennen en als we op vakantie gaan, gaan we vaak naar het buitenland. Terwijl Nederland zelf ook prachtig is. Er gaan niet voor niets vele toeristen naar ons kikkerlandje. We hebben veel verscheidenheid door het land heen. Voor iedereen is er wat wils. Voor de stadsmensen zijn er mooie authentieke steden en dorpen, maar ook voor de natuurliefhebbers hebben we veel te bieden. Het meest bekende natuurgebied met het meeste ongerepte natuur is de Veluwe. 

De Veluwe

De Veluwe is een overwegend beboste landstreek in de provincie Gelderland. De Veluwe kent een oppervlakte van ongeveer 1000 vierkante kilometer. De Veluwe is het grootste Natura 2000-gebied van noordwest Europa. Natura 2000 is een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden. Het natuurgebied bestaat voor een groot gedeelte uit dennen- en loofbossen, maar ook stuifzand, heuvels, heidevelden, vennetjes en beken zijn te vinden in de Veluwe. In de Veluwe liggen prachtige natuurparken als het nationale park de hoge Veluwe en nationaal park Veluwezoom. Ook het beroemde Kröller-Müller museum en paleis Het Loo zijn er te vinden. Ook zijn er dierenparken en pretparken rondom de Veluwe te vinden. De nationale parken kunt u alleen betreden tegen een betaling. De bekendste het nationale park de hoge Veluwe kost voor een dag €11,10 voor volwassen en €5,55 voor kinderen. U kunt dit park betreden bij Schaarsbergen, Hoenderloo en Otterlo. 

Vakantieparken op de Veluwe

Er is veel te doen en te zien op de Veluwe. Daarom wordt er vaak overnacht in een vakantiepark op de Veluwe. Er zijn veel mooie vakantieparken op goede locaties middenin de Veluwe. Ook in de omstreken rondom de Veluwe zijn er veel vakantieparken te vinden. De vakantieparken bevinden zich daarentegen op de mooiste locaties in het groene hart van Gelderland. Daarbij zijn de vakantieparken voorzien van bungalows, chalets, safaritenten en vakantiehuisjes. Zo kunt u zelf kiezen in welk onderkomen u verblijft. Vanaf hier kunt u eropuit en de natuur ontdekken. U kunt het ook afwisselen met een bezoek aan een stad, museum of dierenpark. Kortom genoeg te doen om u te vermaken. Ook is er op de vakantieparken genoeg te doen. Na een lange dag op de Veluwe kan u gezin zich hier ook vermaken. Er zijn op verschillende parken voorzieningen als zwembaden, kinderanimatie, minigolf, tennisbanen, sportveldjes, speeltuinen en wellness faciliteiten.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *