Wij zien u graag op de Emotiondag in Appelscha

Emotiondag geeft inzicht in nieuwe wereld

Dag voor elektrisch vervoer trekt tussen de zes- en zevenduizend man

Appelscha – Appelscha was afgelopen zaterdag even het centrum van de wereld als het gaat om elektrisch vervoer. De Emotiondag begon druilerig, maar even na het middaguur klaarde het op en werd het dankzij de doorbrekende zon nog een erg duurzame en drukbezochte dag.

Zo’n 6500 mensen wisten hun weg naar de Emotiondag te vinden. De auto’s konden op een weiland aan de N381 geparkeerd worden en met een elektrische shuttle werden de bezoekers af en aan vervoerd.

Grote namen als Tesla, BMW en Stella Lux waren allemaal aanwezig. Niet alleen elektrische wagens, ook motoren en fietsen werden massaal getest door het publiek. De halve Bosberg was afgesloten om testritjes te maken in onder andere de Tesla. Dankzij de vele inzet van vrijwilligers verliep de dag gestroomlijnd. Af en toe schrokken kinderen van de snelle acceleratie van een elektrische fiets en reden zij zo de bosjes in. De eerste 44 ton elektrische truck ter wereld was aanwezig net als een gloednieuwe elektrische Arriva-bus.

Verschillende sprekers gaven een lezing in de tent, waaronder Jan Terlouw die twee keer sprak over zijn visie op de veranderende elektronische wereld. Ook Roel Swierenga en Jan Vos gaven een toespraak. Het werd een dag vol inzichten en nieuwe snufjes in de elektrische wereld.

De Stella Lux reed zelfs nog een ronde. TU Eindhoven gaf daarbij een uitgebreide toelichting. De zonnewagen won de World Solar Challenge in de Outback van Australië. Het werd al met al een zeer geslaagde dag.

Emotiondag 2015

Contact

Emotiondag 2017
Locatie Appelscha
Datum: zaterdag 1 juli 2017
E-mail: info@emotiondag.nl